jueves

Cançó dels pirates

"Ron, ron, ron, la botella de ron"



Grandes genios de los piratas
sin la marina ni tanta mafia
eran terribles para su tiempo
ladrones inseparables o tesoreros.

Dieciseis hombres en el cofre del muerto
ron, ron, ron la botella de ron
Dieciseis himbres en el cofre del
ron, ron, ron la botella de ron

Qué empezaría pata de palo
si en su mar estaría localizado
ellos abordaban a gente con pasta
pero un buen perrero, no mira casta

Dieciseis hombres en el cofre del muerto
ron, ron, ron, la botella de ron
Dieciseis hombres en el cofre del muerto
ron, ron, ron la botella de ron

Al abordaje!


El mapa del tresor

Tots els pirates tenen una gran obsesió! Quina deu ser? A les pel.licules sempre veiem al pirata intentant trobar un tresor. Doncs en aquest llibre passa el mateix. Tots volen ser rics i tan sols poden trobar el tresor si tenen el mapa.
L'únic mariner que té aquest poder és en Billy Bones quel confia plenament en Jim Hawkins. Tal és la confiança que li té que fins i tot li confessa l'existència del cofre que té guardat a la seva habitació i a més li remarca la seva importància



Després de la mort del mariner, Jim s'emporta el cofre i dins del cofre hi ha uns papers juntament amb unes monedes. Però, quins papers?
Doncs Billy també era un pirata i sabia de l'existència d'un tresor. Dins el cofre hi ha ell mapa de l'illa del tresor!



Aquí podem veure el mapa:

L'illa del tresor


Títol: L'illa del Tresor


Traductor: David Fernandez


Pàgines: 182


Breu Resum:


Jim Hawkins és un adolescent molt valent que treballa a la posada dels seus pares. Un dia rep la visita d'un vell mariner que busca allotjament, el capità Bill. Arran de la mort inesperada d'aquest home, Jim troba entre les seves pertinences el mapa d'un tresor amagat en una illa per un temible pirata, el capità Flint. Després de contractar una goleta, la Hispaniola, i una tripulació capaç de conduir-la, el protagonista s'embarca cap a l'illa del tresor. Durant la travessia descobreix que alguns tripulants formen part, en realitat, d'una banda de pirates capitanejats pel malvat John Silver, i que la seva intenció és amotinar-se quan desembarquin a l'illa, aconseguir el mapa i trobar el tresor.

Aportació al bookspace


" ... me imagino a muchos niños pequeños jugando en un gran campo de centeno. Miles de niños y nadie alli para cuidarlos, nadie grande, excepto yo. Y yo estoy al borde de un profundo precipicio. Mi misión es agarrar a todo niño que vaya a caer al precipicio. Quiero decir, si algún niño echa a correr y no mira por dónde va, tengo de hacerme presente y agarrarlo. Eso es lo que haría todo el día. Sería el encargado de agarrar a los niños en el centeno. Sé que es una locura; pero es lo único que verdaderamente me gustaría ser. Reconozco que es una locura."


Aquest text trobem que és molt interessant. Holden expressa a la seva germana Pohebe els seus sentiments.

Salinger, sempre present

L'obra ha influït fins i tot en la música actual. El cantant, guitarrista i compositor Billie Joe Armstrong, de la banda nord-americana Green Day, va escriure la cançó "Who Wrote Holden Caulfield?", per al seu àlbum Kerplunk! (1992) basant-se en la seva precepció sobre Holden.

Anstrong va declarar:

<< És una cançó sobre oblidar el que diràs. Sobre intentar motivar-te a fer alguna cosa perquè els majors et diuen "motiva't a fer alguna cosa". Llavors et frustes i penses que ho hauries de fer, però al final no fas res. I desprès en gaudeixes>>.

Green Day- Who Wrote Holden Caulfield?

Holden, personatge peculiar

Holden Caulfield és una figura tan mítica com Frodo el Hobbit, encara que ben diferent d'ell. El parlar del personatge, tan ben reproduïda, tan suggeridor, tan diferents de la de tots els adolescents literaris coneguts fins a aquell moment; Holden Cauldfield és un adolescent que rebutja el món dels adults i dels companys que són com ell i es tanca en aquest parlar per defensar-se d'un món exterior que no el comprèn.

El gran tema de la novel.la és la por del protagonista a fer-se gran i també por a la responsabilitat al ocupar-se de la seva germana on opta per fugir i obligar a la seva germana a tornar a casa de la familia.


Aqui deixem un enllaç on parla de la mort del pare de Holden: Salinger



El vigilant en el camp de sègol


Títol: El guardián entre el centeno
Traductor: Carmen Criado

Pàgines: 263


Breu resum:

El vigilant en el camp de sègol és una novel·la publicada per primer cop el 1951. La novel·la narra, en primera persona, el retorn d'amagat d'un adolescent, Holden Caulfield, des de l'internat de Pencey, d'on ha estat expulsat, fins a Nova York, on viu amb la seva família. Els seus pares no saben que ha estat expulsat, ni que ha tornat a la ciutat. Holden és un jove amb greus problemes de relació, i algun tret psicòtic, cosa que serveix a l'autor per mostrar l'angoixa dels adolescents inadaptats.


La narració s'allarga durant els tres dies que el protagonista posa de manifest la seva aversió per les convencions socials i per tot tipus de relació amb els companys i antics coneguts, als quals considera uns hipòcrites.