jueves

Peter Pan ¿Llibre o pel·lícula de Disney?

De vegades les persones prefereixen veure pel·lícules abans que llegir llibres. Donen com argument que és molt més ràpid, que llegir els costa més perquè en el llibre t'has de crear tu mateix la imatge, i la pel·lícula en canvi ja t’ofereix les imatges, amb la qual cosa és més fàcil de seguir.

En el nostre cas no és diferent, acostumem a mirar pel·lícules més que llegir llibres, encara que llegir no ens desagrada. Tot i que si hi ha llibre i pel·lícula, preferim primer llegir el llibre i després mirar la pel·lícula. Però aquesta vegada ha estat a la inversa, ambdues fa uns quants anys ja vam veure la pel·lícula de Disney de Peter Pan. Abans de llegir el llibre, però, ens vam proposar deixar de banda la pel·lícula per tal d'anar creant i imaginant els personatges a mesura que anàvem llegint (ens va resultar més fàcil del que ens imaginàvem, tot i que de vegades apareixia la influència dels personatges de Disney). Tot i així, després de llegir el llibre, vam voler mirar la pel·lícula una altra vegada per observar-la des d'una altra perspectiva.
La pel·lícula que ens va semblar tant bonica en la nostra infància, aquest cop ens va decebre. Per què? Doncs perquè els de Disney van voler canviar quelcom molt important. Com pot ser que J.M.Barrie, escriptor de la història comences el llibre amb “Tots els nens creixen, tots menys un...” i que després a la pel·lícula decideixin que els Nens Perduts tampoc creixeran? fent d'aquesta manera que Peter Pan perdi de cop allò que el fa únic i passi a compartir amb la resta de Nens Perduts el fet de no créixer.




No hay comentarios:

Publicar un comentario